
امامزاده عینعلی و زینعلی تهران در قسمت شمال غربی تهران قرار گرفته است. در کوچه پس کوچه های پونک، امامزاده ای کوچک با یک حیاط با صفا قرار دارد. در شرق بزرگراه اصفهانی، کوچه هایی به نام ده پونک قرار دارد. کوچه هایی باریک که همگی دو طرفه هستند. در این قسمت از سری مقالات آشنایی با اماکن مذهبی تهران در مجله اجاره خونه ما را همراهی کنید تا اطلاعاتی را راجع به امامزاده عینعلی و زینعلی تهران در اختیارتان بگذاریم.
شجره نامه امامزاده عینعلی و زینعلی تهران:
این دو بزرگوار از فرزندان امام چهارم شیعیان هستند که گویا زمان فوتشان بسیار کم سن و سال بوده اند. به گونه ای که عینعلی 11 ساله و زینعلی 15 ساله بوده است.
در رابطه با این که این دو بزرگوار چگونه در این محل مدفون شده اند، روایات متعددی وجود دارد. برخی معتقدند که این دو بزرگوار در زمان امام هشتم( امام رضا) به ایران آمده اند تا به دیدار ایشان نائل آیند ولی توسط خلیفه ی عباسی کشته می شوند و در این جا به خاک سپرده می شوند.
این امامزاده به وسیله ی ناصر فرمانروا در سال 1337 بنا گردید. البته توسط فریدون پرهیزگار، در سال 76 به روی آن ضریح بازسازی هایی صورت گرفته است. یکی از این بازسازی ها این است که ضریح پیش تر به صورت چوبی بوده، اما در این زمان تعویض شده است. گفتنی است ضریح جدید توسط ابوالحسنی میبدی در سال 80 جایگزین ضریح قبلی شده است.
معماری امامزاده عینعلی و زینعلی تهران:
بقعه ی امامزاده به صورت 8 ضلعی بوده و از داخل نیز به شکل مربع می باشد. وسط حیاط زیبا و بزرگ امامزاده درختان قطور و کهنسال چنار وجود دارد.
این اثر که مربوط به دوران فتحعلی شاه قاجار است در کنار یک رودخانه که از سمت فرحزاد به سمت پونک آمده است، قرار گرفته است.
امامزاده زینعلی و عینعلی در سال های اخیر:
در سال های اخیر، امامزاده بسیار توسعه یافته است. سرویس بهداشتی های بزرگ امامزاده ، احداث ساختمانی فرهنگی از جمله مواردی است که باعث توسعه یافتن امامزاده شده است.
اخیرا در حیاط امامزاده شهیدانی نیز دفن شده اند. وجود شهدا باعث نورانیت و صفای باطنی امامزاده شده است.
امامزاده عینعلی و زینعلی کجاست؟
آدرس : بزرگراه اشرفی اصفهانی- میدان پونک- بلوار پونه ی یک- کوچه ی پونه ی 3
مسیر دسترسی : شما برای رفتن به امامزاده هم می توانید با اتوبوس های تندرو به آنجا بروید و هم می توانید با خودروی شخصی خودتان به آنجا بروید. چنانچه بخواهید با اتوبوس های تندرو به آنجا بروید بایستی از اتوبوس هایی که از بزرگراه اشرفی اصفهانی رد می شوند، مثل اتوبوس های خط آزادی استفاده نمایید.
شما همچنین می توانید با خودروی شخصی خودتان به آنجا بروید. ولی این را بدانید که اگر از خودروی شخصی استفاده کنید، چند تا محدودیت دارید. یکی این که این امامزاده پارکینگ ندارد و در محدوده ی آن نیز پارکینگی برای خودرو وجود ندارد. دیگر این که برای رفتن به آنجا بایستی به طرف شمال بروید و بلوار همیلا را تا قسمت شرقی بروید و سپس بعد از این که به چهارراه رسیدید، خیابان را تا سمت شمال ادامه دهید.