
گشتی در امامزاده علی اکبر
در بسیاری از کشور ها، به خصوص ایران، مکان های مذهبی از جمله مهم ترین جاذبه های گردشگری محسوب شده و روزانه بسیاری از افراد به این مکان ها مراجعه کرده و روح و روان خود را پاکسازی می نمایند.
تهران نیز همچون دیگر شهر های ایران از این قاعده مستثنی نبوده و تعداد زیادی اماکن مذهبی در این شهر وجود دارد که از جمله آن ها می توان امامزاده علی اکبر چیذر را نام برد.
در ادامه سری مقالات معرفی اماکن مذهبی تهران به مهمانان سامانه اجاره سوئیت اجاره خونه با ما همراه باشید با گشتی در امامزاده علی اکبر .
بهترین زمان بازدید از امامزاده :
اگر قصد زیارت و بازدید از این امامزاده را دارید می توانید در روزهای عادی از اذان صبح تا ساعت 21 شب از امامزاده بازدید کنید.
اما توجه کنید که بهترین زمان برای بازدید از این مکان مذهبی در ولادت ها و شهادت ها و ایام مخصوصی همچون محرم و یا رمضان می باشد. چرا که در این ایام معمولا مراسم باشکوهی در این امامزاده برگزار شده و قطعا بازدید از آن خالی از لطف نیست.
همچنین گفتنی است که این مکان در ایام خاصی همچون شب های قدر و یا دهه اول محرم در تمام ساعات شبانه روز باز بوده و آماده پذیرایی از زائران می باشد.
معرفی:
بنای این امامزاده چیزی حدود 2000 متر مربع بوده و در سال 69 بازسازی شده است. در گذشته ضریح این امامزاده چوبی بوده اما در سال 1370 ضریح فلزی جایگزین آن شده است. در داخل ساختمان و همچنین محوطه ی اطراف ضریح، آینه کاری های زیبایی وجود دارد که نشان دهنده ی معماری زیبای ایرانی اسلامی می باشد.
همچنین این بنا شبستان بزرگی نیز دارد که مراسمات مذهبی مختلفی به صورت باشکوه در آن برگزار می گردد و افراد از تهران و حتی دیگر شهرستان ها به این امامزاده مراجعه می نمایند.
این بنا و گنبد و بارگاه به امامزمده علی اکبر از نوادگان امام چهارم شیعیان یعنی حضرت زین العابدین منتسب بوده و تاریخ ساخت آن نیز به طور دقیق مشخص نیست. گفته می شود ایشان در زمان منصور دوانیقی به سمت ایران گریخته و در این منطقه به شهادت رسیده است.
در حیاط این بنا بیش از 560 شهید دفن شده اند که به همین منظور به این مکان گلزار شهدای شمیران نیز گفته می شود.
موزه شهدای چیذر
در سال 1376 نیز موزه ای با عنوان موزه شهدای چیذر نیز در مساحتی حدود پانصد متر مربع در طبقه ی دوم این بنا ساخته شده است که وسایل شهدا در آن نگهداری می شود. این موزه در ساعات اداری فعال است اما در تعطیلات رسمی تعطیل می باشد.
از جمله وسایل شهدا که در این موزه قابل مشاهده است عبارتند از:
- چفیه
- جانماز
- وصیت نامه
- نامه و دست خط
- کلاه خود
از جمله شهدایی که آثار ایشان در این مجموعه نگهداری می شوند نیز عبارتند از:
شهید سپهبد علی صیاد شیرازی
شهید نوریان ( فرمانده اطلاعات)
کتابخانه امامزاده چیذر
علاوه بر موزه، شما می توانید از کتابخانه امامزاده چیذر نیز که در این مجموعه فعال است، استفاده نمایید. استفاده از این کتابخانه برای عموم آزاد است و همچنین در آن سرویس بهداشتی و وضوخانه نیز وجود دارد.
امامزاده علی اکبر کجاست؟
آدرس: تهران- محله چیذر- میدان ندا- خیابان هاشمی علیا- ضلع جنوبی خیابان