از جمله قدیمی ترین ساختمان های تاریخی شهر تهران، امامزاده سید اسماعیل است. زمان دقیق احداث بقعه ی امامزاده سید اسماعیل به طور دقیق مشخص نیست. ولی قدیمی ترین تاریخ که به روی کتیبه ی موجود زده شده است، به قرن ۹ هجری بر می گردد. ساختمان این بقعه ی متبرک، مربوط به دوره ی محمد شاه بوده و دارای ایوان، صحن، رواق، دو گلدسته ی بلند و مسجدی کوچک می باشد. با ما همراه باشید تا به شما اطلاعاتی را راجع به امامزاده اسماعیل بدهیم.
اجاره خونه : پکیج های ویژه اجاره آپارتمان مبله در تهران را از دست ندهید.
زندگی نامه امامزاده سید اسماعیل:
بعضی از تحقیقات، امامزاده اسماعیل را منسوب به امام هادی می شناسند. نظرات دیگر، امامزاده را فرزند زکریا و نوه ی امام کاظم می دانند. البته این موضوع مورد نقد محققانی مثل رازی می باشد.
کتاب کنزالانساب در رابطه با زندگی نامه ی این بزرگوار می نویسد: جعفربن محمد شش فرزند به نام های مطهر، زین العابدین، ابراهیم، اسد، اسماعیل و داوود داشت.
از بین فرزندان جعفربن محمد ، تنها اسماعیل به تهران آمد و به وسیله ی دشمنان زخمی شد. او برای یک ماه در منزل حداد بود و در آنجا دوره ی نقاهت خود را می گذارانید. فخر الدین در این مدت به درمان جراحت های او پرداخت. تا این که فرزندان وی تصمیم گرفتند که او را به شهادت برسانند.
در رابطه با دلیل مهاجرت ایشان گفته شده که ایشان از شاگردهای عبدالعظیم حسنی بوده است. وی در این جا زندگی می کرده است.
معماری امامزاده اسماعیل:
امامزاده سید اسماعیل سه ورودی دارد که ورودی اصلیش به میدان ( سید اسماعیل ) راه دارد. یکی از ورودی ها در قسمت جنوب و دو ورودی دیگر نیز در شمال به معبر فرعی راه دارد که یک کدام از آن ها به وسیله ی بازار سرپوشیده به سمت خیابان اصلی راه می یابد.
همچنین ۲۰۰ سال قبل، آب انبار بزرگی در کنار امامزاده احداث شده که حدود ۶۰ سال قبل به ثبت رسیده است و به این علت که با بقعه ی زیارتی همجوار شده است، از زمان احداث نام این آب انبار به سید اسماعیل ملقب شده است. این مجموعه ی تاریخی به غیر از آب انبار دارای مسجد، میدان، بازار سید اسماعیل و مدرسه ی فیلسوف الدوله نیز می باشد.
محله ی امامزاده اسماعیل:
در گذشته محله ای که در آن بقعه ی امامزاده قرار داشت، به محله ی چال میدان شهرت داشت. طبق منابع مکتوب، در زمان کشیدن بار، از جایی که این خاک برای برج سازی و دیوار کشی کافی نبود، بارکشان مجبور بودند که از ۵ نقطه ی شهر خاکبرداری نمایند. در اثر خاکبرداری ها، گودها و چاله هایی به وجود آمد که بعدها هر کدام منشأ پیدایش محلی در تهران شد.
مثل چال میدان، گود فیل خانه، چال حصار، گود زنبورک خانه، گود دروازه ی محمدیه.
تزئینات امامزاده :
برخی از تزئینات امامزاده اسماعیل شامل نقش بستن یک کتیبه به رنگ سفید درون ایوان و سر در بقعه، نصب یک درب منبت کاری شده و قدیمی بالای سر مرقد و همچنین وجود کتیبه هایی زیبا در بالای درب (به خط نسخ ) می باشد. گفتنی است بانی کتیبه های امامزاده، حسین بن پیر می باشد.
امامزاده سید اسماعیل کجاست؟
آدرس : تهران، خیابان مصطفی خمینی، بین خیابان ۱۵ خرداد و خیابان مولوی، اطراف میدان سید اسماعیل
hamligo
در می گوید
Cellular effects of everolimus and sirolimus on podocytes how to buy priligy im 16 years old